Fotografiile din vacanta

Dupa ce ti-ai planificat timp de un an de zile vacanta perfecta, dupa ce ai rasturnat internetul pe dos pentru a gasi locatia perfecta si dupa ce in sfarsit ai ajuns in destinatia dorita, cu siguranta vrei sa ramai cu niste amintiri de neuitat.

camera

Chiar daca nu ai un aparat foto profesional, nu-ti fa griji, telefonul este suficient. Bineinteles ca fotografiile nu vor mai fi la o rezolutie sau calitate de DSLR, dar ne descurcam si cu mobilul. Important este sa-i atasam niste accesorii ca sa facem totul mai interesant.

Inainte de a vorbi despre accesorii, trebuie sa fim atenti la modul in care facem fotografia. Trebuie sa avem o lumina buna, incadrare perfecta si jumatate de treaba este deja facuta. Mai apoi, putem sa-i aplicam fotografiei ceva filtre pentru a avea un efect mai puternic (totusi, incercati sa nu exagerati) si daca totul este facut cu bun simt si masura, putem avea o fotografie de poveste.

Daca sunteti adeptii selfie-urilor puteti sa va luati cu voi in vacanta un selfie stick. Eu  nu sunt adepta acestui bat, dar in unele situatii merge. Mai practic mi se pare un trepied (tripod) ca acesta din link. Mai ales daca sunteti intr-o calatorie in doi, agatati trepiedul de-un copac, da-ti drumul la timer si gata poza :).

Un alt accesoriu care mie mi se pare foarte interesant, este aceasta lentile cu care puteti face poze macro si fish-eye. Nu ca ar fi ceva mare branza, dar cu siguranta este altceva in comparatie cu banalul selfie sau poza de buletin.

lentila2lentila3

Daca nu beneficiati de un GoPro, sau de un telefon/aparat care sa fotografieze sub apa, am gasit aceasta husa in care puneti telefonul, il sigilati, si va puteti face fotografii sub apa destul de usor. Din nou, calitatea nu va fi una de fotograf profesionist, dar este o varianta mai ieftina pentru niste fotografii dragute din vacanta.

Mai departe, folositi-va imaginatia si gasiti peisajele perfecte pentru niste fotografii de poveste :).

 

Advertisements