Bari – Italia

bari

Mergand pe principiul ca Bari is not (for sure) Bali, dupa cele doua zile de relax din Alberobello, am pornit inapoi catre Bari. Cu un pic de noroc, tinand cont ca am prins trenul la minut, acesta avand o intarziere de vreo 10 minute (noi il voiam de fapt pe urmatorul), am ajuns destul de repede in statia Bari Centrale de unde am luat-o la pas catre cazare, la 10 minute de mers pe jos de la gara.

bari1

Dupa ce ne-am cazat, am pornit in cautarea unei pizzerii si a marii Adriatice. Fiind ora pranzului, pizzerie nu am gasit, majoritatea localurilor fiind deja inchise, dar am gasit un fast food. Am mancat o portie de cartofi prajiti cu sos de maioneza si un burger oribil cu multa carne si un sos dulce.

Nu am ramas deloc impresionata de Bari. Un oras mic, inghesuit, intortocheat si foarte, dar foarte murdar.  Atat de murdar incat trebuia sa avem grija pe unde calcam, ca sa nu ne poticnim cu vreun norocel pe talpa de la papuc.

In afara de acest aspect, am descoperit un oras cu o arhitectura superba si cu o faleza care te lasa fara cuvinte. Mi-ar place sa stau acolo doar ca sa pot sa ma plimb in fiecare zi pe malul marii :).

bari2

bari3

bari4

bari5

bari6

bari7
bari9

bari10

bari11

bari12

bari13

Dupa parerea mea, Bari este un oras frumos, accesibil si foarte animat, dar mai mult de doua zile nu ai ce face aici :).

As recomanda acest oras pentru o excursie de weekend, cu un buget destul de redus 🙂

 

Advertisements